EN
Novosti

UDRUGA LET ORGANIZIRA IZLOŽBU O ŠTETNOSTIMA PUŠENJA “21 RAZLOG ZA NEPUŠENJE” OD 11. TRAVNJA U IMPORTANNE GALERIJI

20.03.2007. 13:32 • Obavijesti za medije

LET Vas poziva na otvorenje izložbe postera o štetnostima pušenja pod nazivom “21 razlog za nepušenje” koje će se održati u srijedu, 11. travnja 2007. g. s početkom u 19 sati u Importanne galeriji na Iblerovom trgu BB.

Postavljanjem izložbe o štetnostima pušenja u jedan od najposjećivanijih prostora u gradu, LET želi upozoriti javnost na akutni problem pušenja u Hrvatskoj koja je s 2.086 konzumiranih cigareta po stanovniku godišnje značajno iznad prosjeka Europe sa 1.673 popušenih cigareta po stanovniku na godinu. Pušenje ubija veći broj ljudi nego prometne nesreće, alkohol, ubojstva, samoubojstva i droge zajedno. Od ukupnog broja umrlih zbog pušenja, polovica umire u radnoproduktivnoj dobi, između 35. i 69. godine starosti te gube u prosjeku oko 20 godina života.

Izložba se sastoji od 20 postera različitih autora koje na duhovit i zabavan način progovaraju o ovisnosti o nikotinu te posljedicama konzumiranja cigareta, ali i pasivnog pušenja. Autorska prava za korištenje postera je ustupio američki Centers for Disease Control and Prevention (CDC).

Kontakti: Nedjeljko Marković, dir. razvoja programa, nedjeljko.markovic@udruga-let.hr, 098/1759390.

PODIJELI ČLANAK