Novosti

PRAVA SAMOHRANIH RODITELJA NA TRŽIŠTU RADA

Udruga LET Vas poziva na radionicu «Radno-pravna zaštita radnika, s posebnim naglaskom na zaštitu i položaj samohranih roditelja» koja će održati u četvrtak, 1.3.2007. godine od 18h do 20h u Europskom domu Zagreb, Jurišićeva 1/I u Zagrebu. Radionicu će voditi gospođa Marina Kasunić Peris, dipl. iur. Na radionici će se na primjerima iz prakse govoriti o ostvarivanju prava iz područja radnog zakonodavstva, s posebnim naglaskom na prava samohranih roditelja te drugim pitanjima koja će postaviti sami samohrani roditelji.

Radionica «Radno-pravna zaštita radnika, s posebnim naglaskom na zaštitu i položaj samohranih roditelja» nastavlja niz radionica pravne tematike koje se provode u okviru projekta «Socijalno uključivanje jednoroditeljskih obitelji u Hrvatskoj», financiranog od Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi, a koji odgovara na brojne potrebe i probleme jednoroditeljskih obitelji.

U populaciji obitelji u Hrvatskoj ukupno je 188 001 ili 15% samohranih roditelja koji se u svakodnevnom životu suočavaju s brojnim problemima – problemi u obitelji, komuniciranju s bivšim bračnim drugom ili djecom, poteškoće usklađivanja radne i obiteljske uloge, socijalna izoliranost, siromaštvo.
Udruga LET provođenjem projekata usmjerenih jednoroditeljskim obiteljima nastoji odgovoriti na njihove potrebe te u cilju unapređenja kvalitete života jednoroditeljskih obitelji potiče na angažman cijelo društvo u pružanju podrške ovim obiteljima.

Nadamo se da ćete o održavanju radionice, putem sredstava javnog priopćavanja, obavijestiti samohrane roditelje grada Zagreba kao i druge zainteresirane građane. Budući su radionice iskustvenog tipa, nije moguće snimanje već je moguće, prema prethodnom dogovoru, uzeti izjave voditeljice radionice te predstavnika udruge LET.

Kontakt: Stela Fišer, koordinatorica programa, 098 175 9391, stela.fiser@udruga-let.hr

11.04.2024. 10:31

VOLITE SE SIGURNO!!! ❤️❤️❤️

VOLITE SE SIGURNO! “Volite se sigurno” je kampanja  kojom nastojimo ukazati na važnost brige o spolnom i reproduktivnom zdravlju populacije te promovirati odgovorno seksualno ponašanje. ...
pročitaj više
03.04.2024. 14:46

Priopćenje za medije: osvrt na nacrt Zakona o privremenom uzdržavanju

PRIOPĆENJE ZA MEDIJE povodom prijedloga promjena Zakona o privremenom uzdržavanju   Zagreb, 03.04.2024.- Udruga LET ovim putem upućuje Priopćenje za medije povodom provedbe postupka e-savjetovanja ...
pročitaj više
29.03.2024. 09:23

SRETAN I BLAGOSLOVLJEN USKRS!

Uskrs je prilika da se probudimo, ljubimo ljude oko sebe i svijet u kojem živimo. Uskrs je zaista jedno novo buđenje, najjača pobjeda dobra nad ...
pročitaj više