EN
Novosti

Okrugli stol “Zaštita dobrobiti djece u situacijama razdvojenog i konfliktnog roditeljstva”

09.07.2018. 13:10 • Novosti

Predstavnica Udruge LET sudjelovala je na okruglom stolu pod nazivom “Zaštita dobrobiti djece u situacijama razdvojenog i konfliktnog roditeljstva” u Novinarskom domu u Zagrebu koji je organizirao Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku na temu zaštite dobrobiti djece u situacijama razdvojenog i konfliktnog roditeljstva.

Na okruglom stolu sudjelovali su stručnjaci iz sustava socijalne skrbi, pravosuđa, predstavnici resornih ministarstava, obzirom na profesionalno iskustvo u ovom području te predstavnici ureda pravobranitelja kao i  predstavnici medija.

Neke od tema bile su Integrirani pristup i zaštita dobrobiti djece iz perspektive sustava socijalne skrbi, Procjena ugrožene dobrobiti djece u situacijama konfliktnog razdvojenog roditeljstva. Prikaz novog instrumenta za timsku procjenu CZSS, Dobrobit djeteta između zakonskih rješenje i prakse socijalnog rada, Dobrobit djeteta ili roditelja, odvjetnička dilema ili ne?, Sindrom otuđenja djeteta/iskustva kliničke prakse te prikaz predmeta iz prakse.

PODIJELI ČLANAK