Novosti

Međunarodni dan socijalnog rada

Ožujak se obilježava kao mjesec socijalnog rada, a tradicionalno se svake godine trećeg utorka u mjesecu obilježava i Svjetski dan socijalnog rada.

Posvećeni temeljnim vrijednostima profesije socijalni radnici se zalažu za  otvoreno i zdravo društvo oslobođeno od diskriminacije  i nasilja, usmjereno  prema ekonomskom i socijalnom razvoju i socijalnoj koheziji te punom uvažavanju i zaštiti ljudskih prava  svake osobe.

 

 

Ove se godine obilježava sloganom “Ja sam, dakle mi (je)smo”, čime se naglašava socijalna solidarnost i globalna povezanost.

U posljednjih godinu dana su socijalni radnici pred sobom imali dodatne izazove koje su pred struku postavili pandemija i potresi.

U uvjetima “novog normalnog” nastao je socijalni rad preko mobitela i interneta te su na taj način socijalni radnici pružali pomoć i podršku svojim korisnicima.

Svim socijalnim radnicima i radnicama čestitamo njihov dan!

23.05.2024. 17:22

‘Mame, morate odmoriti!’: Narančasta ribica vašu djecu ovog ljeta vodi na more! Zvuči kao avantura na koju se spremaju likovi nekog crtića Walta Disneya, no ...
pročitaj više
14.05.2024. 22:59

Okrugli stol o mentalnom zdravlju

Savez udruga za mentalno zdravlje (SUMEZ) organizirao je 14.05.2024. u Zagrebu Okrugli stol pod nazivom: Dobre prakse usluga u zajednici za osobe s teškoćama mentalnog ...
pročitaj više
13.05.2024. 13:20

“NARANČASTA RIBICA: PODRŠKA JEDNORODITELJSKIM OBITELJIMA”

S velikim zadovoljstvom Vas pozivamo na okrugli stol pod nazivom \"Narančasta ribica: Podrška jednoroditeljskim obiteljima\" koji će se održati 23.05.2024. od 11 do 14 sati ...
pročitaj više