Novosti

Međunarodni dan socijalnog rada

Ožujak se obilježava kao mjesec socijalnog rada, a tradicionalno se svake godine trećeg utorka u mjesecu obilježava i Svjetski dan socijalnog rada.

Posvećeni temeljnim vrijednostima profesije socijalni radnici se zalažu za  otvoreno i zdravo društvo oslobođeno od diskriminacije  i nasilja, usmjereno  prema ekonomskom i socijalnom razvoju i socijalnoj koheziji te punom uvažavanju i zaštiti ljudskih prava  svake osobe.

 

 

Ove se godine obilježava sloganom “Ja sam, dakle mi (je)smo”, čime se naglašava socijalna solidarnost i globalna povezanost.

U posljednjih godinu dana su socijalni radnici pred sobom imali dodatne izazove koje su pred struku postavili pandemija i potresi.

U uvjetima “novog normalnog” nastao je socijalni rad preko mobitela i interneta te su na taj način socijalni radnici pružali pomoć i podršku svojim korisnicima.

Svim socijalnim radnicima i radnicama čestitamo njihov dan!

20.02.2024. 09:58

Zagreb Zovi

Zagreb-Zovi  Zaštiti sebe i druge od HIV/AIDS-a, Hepatitisa i drugih krvlju prenosivih bolesti. Anonimno, besplatno i bez pitanja možeš dobiti novi pribor i ostaviti stari. ...
pročitaj više
15.01.2024. 12:24

Mladi i ovisnosti- što pokazuju istraživanja?

Svaki treći srednjoškolac svakodnevno puši Do kraja srednje škole vjerojatno će svaki treći (a u nekim sredinama i svaki drugi) učenik probati marihuanu Mladi koji ...
pročitaj više
11.01.2024. 20:59

Ne dirajte odbačeni pribor!!!

U splitskom kvartu puno narkomanskih igala i šprica. Ljudi bijesni i očajni Piše: Lukrecija Žderić 19:55, 11. siječnja 2024. Link  FOTO: INDEX ODBAČENE narkomanske igle dugogodišnji ...
pročitaj više