EN
Novosti

Jutarnji list o programima Udruge LET

23.05.2016. 10:14 • Novosti

Jutarnji list je sudjelovao u radu outreach tima udruge LET- rad sa seksualnim radnicama.

I napisali su jako dobar članak.

20160523_102601_resized

 

 

 

20160523_102608_resized

 

Kružimo po Donjem Gradu, utorak je navečer, blizu ponoći, prva ugodna noć nakon nekoliko kišnih. Najčešće se vraćamo upravo na Marulićev trrg, u Gajevu i oko Glavnog Kolodvora. Ovaj potez, između Zelenog vala u smjeru istoka i Botaničkog vrta najživlja je zona zagrebačke ulične prostitucije.

Unatoč svemu, u smjeni ih je malo, svega desetak, ali one koje su se pojavile posla imaju i više nego dovoljno. Prolazimo jednom od ulica, kraj njih tri naslonjenih na automobile, već tri minute kasnije, dok radimo novi krug, na istom mjestu ostala je samo jedna.

-Već su ih pokupili, kaže mi vozač.

On je član outreach tima zagrebačke neprofitne udruge Let. Svakog utorka i petka, od deset navečer pa do dva ujutro, Letovci, jedini u Zagrebu, već punih 13 godina obilaze ove žene i dijele im kondome, bočice lubrikanta, besplatne pravne i zdravstvene savjete i samo Bog zna koliko riječi utjehe.

Svaki mjesec podijele im oko 4500 kondoma.

Nitko sa sigurnošću ne može reći koliko ih je ukupno na ulici, ali Letovci, koji mnoge od njih znaju poimence, brojku procjenjuju na oko dvije stotine.

Pritom misle samo na one koje su na ulici, što je najniži oblik prostitucije, dok broj onih koje se istim poslom bave u stanovima, hotelskim sobama i organizirano, nitko zapravo ne zna.

 

PODIJELI ČLANAK