EN
Novosti

Zaštitni faktori u prevenciji poremećaja u ponašanju djece – Projekt “Edukacijski centar za samohrane roditelje”

22.06.2005. 13:43 • Obavijesti za medije

Udruga LET je projektom “Edukacijski centar za samohrane roditelje”, kojeg financira Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi i Gradski ured za zdravstvo, rad i socijalnu skrb Grada Zagreba, organizirala dvije od deset radionica namijenjene jednoroditeljskim obiteljima. Prva radionica je obuhvaćala problematiku osobnog doživljaja samohranog roditeljstva, a druga obiteljsku komunikaciju i dinamiku.

Treća radionica pod nazivom “Zaštitni faktori u prevenciji poremećaja u ponašanju djece” će se održati u petak, 24. lipnja 2005. godine, od 16h do 18h, u prostorijama Saveza gluhih i nagluhih grada Zagreba, ulica kneza Mislava 7.

Voditeljica radionice je gospođa Sandra Bogavčić, dipl. def. iz Centra za autizam Split koja je pripremajući radionicu izjavila: “Govorit ćemo o rizičnim i zaštitnim faktorima u razvoju poremećaja u ponašanju (pup) te stilovima odgoja kao činitelja rizika i zaštite u razvoju pup-a djece i mladeži, a naglasak bismo stavili na pomoći roditeljima u identificiranju ranjivosti mladih tako da putem podrške budu osnaženi, a negativne posljedice zaobiđene. Važno je jačati roditeljski osjećaj kompetencije, otkriti gdje leže njihove vlastite sposobnosti i potaknuti ih da preuzmu maksimalnu odgovornost za svoje vlastito učenje i da vide sebe kao osobe koje mogu djelovati i mogu mijenjati kako svoje ponašanje tako i ponašanje vlastite djece… “. Također bismo identificirali problem ponašanja i odradili radionicu igranja uloga takvih problema ponašanja.

Nadamo se da ćete o njenom održavanju, putem sredstava javnog priopćavanja, obavijestiti samohrane roditelje grada Zagreba kao i druge zainteresirane građane.

 

Srdačan pozdrav,
Nedjeljko Marković, voditelj projekta

Za sve daljnje informacije, molimo Vas kontaktirajte:
Stela Fišer, koordinatorica
Tel./Fax: 01/4823-041,
Mobitel: 098/1759-391
E-mail: let@zg.htnet.hr, stelafiser@net.hr

PODIJELI ČLANAK