EN
Novosti

Udruga LET u kampanji promocije “Centra za vanjske radnike i volontere u programima smanjenja štete” – Vanjski rad i programi smanjenja štete u Zagrebu

27.06.2005. 13:42 • Obavijesti za medije

Povodom obilježavanja Međunarodnog dan borbe protiv zlouporabe droge i nezakonite trgovine drogom, 26.6., udruga LET je sudjelovala u javnoj kampanji senzibilizacije građana za probleme zlouporabe droga.
Građanima Zagreba smo u subotu, 25.6., na Trgu Petra Preradovića, u organizaciji Gradskog ureda za zdravstvo, rad i socijalnu skrb Grada Zagreba, dijelili promotivne materijale Udruge te predstavili plakat: VANJSKI RAD – odgovornost za budućnost unutar projekta “Centar za vanjske radnike i volontere u programima smanjenja štete”.

Volonteri i studenti socijalnog rada su u nedjelju, 26.6., na području Zagreba podijelili oko 4.000 letaka koji upozoravaju na postojanje dviju strana života – onog opterećenog bolesti, liječenjem, raznim tretmanima, strahovima, depresijom i opasnostima, ali i onog koji nudi rad, ljubav, obitelj, zadovoljstvo, ljepotu, slobodu i izbor odluka. Ovaj Međunarodni dan je prilika za razmišljanje koja strana života je poželjna.

Vanjskim radom želimo smanjiti negativne zdravstvene posljedice povezane s intravenskim korištenjem droga; doći u doticaj s korisnicima droga u zajednicama u kojima žive, gdje koriste drogu i gdje se okupljaju; doći do poželjnih promjena u ponašanju s naglaskom u odluci liječenja; uključiti korisnike droga u postojeći zdravstveno socijalni sustav te u društvenu zajednicu kroz programe društveno korisnog rada.

Centar za vanjske radnike je financijski poduprlo Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi RH kao i Gradski ured za zdravstvo, rad i socijalnu skrb Grada Zagreba.

Više informacija o ovom, ali i drugim projektima/programima udruge LET na
www.udruga-let.hr.

Kontakt osobe:
Nedjeljko Marković, projektni koordinator
Tel./faks: 01/4823041, mobitel: 098/1759390
E-pošta: nedjeljko.markovic@udruga-let.hr

Iva Jovović
, izvršna direktorica
Tel./faks: 01/4823041, mobitel: 091/5393771
E-pošta: iva.jovovic@udruga-let.hr

PODIJELI ČLANAK