EN
Novosti

Udruga LET sudjeluje u istraživanju – prevalencija HIV-a i hepatitisa C u populaciji intavenskih ovisnika u Zagrebu

01.10.2014. 10:32 • Novosti

Primili smo ovih dana sljedeći poziv da se pridružimo istraživanju i naravno odmah se uključili:

 

Poštovani,

 

VLADA REPUBLIKE HRVATSKE, URED ZA SUZBIJANJE ZLOUPORABE DROGA, kojeg zastupa Željko Petković (ravnatelj) i SVEUČILIŠTE U ZAGREBU, Medicinski fakultet, Zagreb, kojeg zastupa Akademik Davor Miličić (dekan) sklopili su dana 01. srpnja 2014. Ugovor  kojim se uređuje provedba usluge znanstveno – istraživačkog projekta „Istraživanje prevalencije HIV-a i hepatitisa C povezanih sa zlouporabom droge u Republici Hrvatskoj, sukladno tehničkim i znanstvenim parametrima studije provedivosti  i prihvaćenoj Ponudi Fakulteta od 28. svibnja 2014. godine.

Temeljni cilj ovog projekta je prikupljanje podataka o: a) prevalenciji HIV-a i hepatitisa C u populaciji intravenskih ovisnika u Zagrebu, Splitu i Rijeci, b) sociodemografskim podacima ispitanika te c) rasprostranjenosti rizičnih i protektivnih ponašanja u toj populaciji.

Planira se provesti RDS istraživanje (iz engl. Respondent-driven samplig- uzorak upravljan ispitanicima). Istraživanje će se provesti u tri velika Hrvatska centra: Zagreb, Split i Rijeka, u udrugama koje rade s tom populacijom.

Kako udruga “Let”  provodi program smanjenja štete molimo Vas da se uključite u provedbi istraživanja te nam na taj način pomognete u realizaciji projekta.

Nadam se uspješnoj suradnji.

S poštovanjem,

 

Dr. sc. Marta Čivljak, dr. med.

voditelj projekta

PODIJELI ČLANAK