Novosti

U Zagrebu kreće s radom Edukacijski centar za samohrane roditelje

Udruga LET, osnovana s ciljem unapređenja kvalitete življenja građana Zagreba, u svibnju 2005. godine pokreće projekt pomoći samohranim roditeljima.

U Zagrebu, prema podacima Statističkog ljetopisa grada Zagreba 2003. godine, živi 32.920 (20,2%) obitelji koje čine majke s djecom te 5.951 obitelji (3,7%) koje čine očevi s djecom. Te brojke pokazuju da velik broj građana Zagreba živi kao samohrani roditelj, a problemi i prepreke s kojima se susreću su raznovrsni.

Projekt “Edukacijski centar za samohrane roditelje” se sastoji od organiziranja 10 dvosatnih treninga, tribine i izdavanja prvog «Priručnika za samohrane roditelje i njihovu djecu». Treninzi će biti organizirani mjesečno od svibnja do prosinca 2005. godine, a obuhvaćaju sva područja bitna za samohrane roditelje (obiteljska komunikacija, nenasilno rješavanje sukoba, obiteljsko-pravna zaštita, sudjelovanje u građanskom društvu/zastupanje, ovisnosti, itd.)

“Priručnik za samohrane roditelje i njihovu djecu” će biti izrađen na temelju rada, teorijskih znanja i osobnih iskustava polaznika treninga. Priručnik će biti namijenjen samohranim roditeljima, ali i stručnjacima u javnim i neprofitnim organizacijama, odgojno-obrazovnim institucijama i medijima.

Dosadašnji donatori su Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi i Gradski ured za zdravstvo, rad i socijalnu skrb Grada Zagreba, a stručnu podršku pruža Centar za socijalnu skrb Zagreb.
Za sve daljnje informacije, molimo Vas kontaktirajte:
Stela Fišer, koordinatorica
Tel./Fax: 01/4823-041,
Mobitel: 098/1759-391
E-mail: let@zg.htnet.hr, stelafiser@net.hr

08.06.2024. 17:19

Fingiranje demokracije!!!

Digitalnim barijerama protiv sudjelovanja javnosti: Više od 40 udruga traži od Ministarstva uprave da im omogući komentiranje zakona! Organizacije civilnog društva, njih 42 iz cijele Hrvatske, ...
pročitaj više
03.06.2024. 21:45

Dan prava osoba s duševnim smetnjama u Republici Hrvatskoj

Hrvatski Sabor donio je odluku o proglašenju 6. lipnja Danom prava osoba s duševnim smetnjama u Republici Hrvatskoj.   Mentalno zdravlje sastavna je i neizostavna komponenta ...
pročitaj više
28.05.2024. 21:21

Dobro jutro Hrvatska

Jutros smo bili na Dobro jutro Hrvatska sa #narancastaribica U svijetu se sve više govori o sindromu roditeljskog izgaranja, koliko je taj problem izraženiji kada ...
pročitaj više