EN
Novosti

U Zagrebu kreće s radom Edukacijski centar za samohrane roditelje

05.04.2005. 13:45 • Obavijesti za medije

Udruga LET, osnovana s ciljem unapređenja kvalitete življenja građana Zagreba, u svibnju 2005. godine pokreće projekt pomoći samohranim roditeljima.

U Zagrebu, prema podacima Statističkog ljetopisa grada Zagreba 2003. godine, živi 32.920 (20,2%) obitelji koje čine majke s djecom te 5.951 obitelji (3,7%) koje čine očevi s djecom. Te brojke pokazuju da velik broj građana Zagreba živi kao samohrani roditelj, a problemi i prepreke s kojima se susreću su raznovrsni.

Projekt “Edukacijski centar za samohrane roditelje” se sastoji od organiziranja 10 dvosatnih treninga, tribine i izdavanja prvog «Priručnika za samohrane roditelje i njihovu djecu». Treninzi će biti organizirani mjesečno od svibnja do prosinca 2005. godine, a obuhvaćaju sva područja bitna za samohrane roditelje (obiteljska komunikacija, nenasilno rješavanje sukoba, obiteljsko-pravna zaštita, sudjelovanje u građanskom društvu/zastupanje, ovisnosti, itd.)

“Priručnik za samohrane roditelje i njihovu djecu” će biti izrađen na temelju rada, teorijskih znanja i osobnih iskustava polaznika treninga. Priručnik će biti namijenjen samohranim roditeljima, ali i stručnjacima u javnim i neprofitnim organizacijama, odgojno-obrazovnim institucijama i medijima.

Dosadašnji donatori su Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi i Gradski ured za zdravstvo, rad i socijalnu skrb Grada Zagreba, a stručnu podršku pruža Centar za socijalnu skrb Zagreb.
Za sve daljnje informacije, molimo Vas kontaktirajte:
Stela Fišer, koordinatorica
Tel./Fax: 01/4823-041,
Mobitel: 098/1759-391
E-mail: let@zg.htnet.hr, stelafiser@net.hr

PODIJELI ČLANAK