EN
Novosti

Tribina “Zar je loše imati doma dva?”

17.05.2019. 09:00 • Novosti

Povodom Međunarodnog dana obitelji, 15. svibnja, sudjelovali smo na tribini “Zar je loše imati doma dva?” u organizaciji Hrvatske udruge za ravnopravno roditeljstvo.

Cilj tribine bio je ukazati na to koliko je za djecu i njihovo odrastanje važna obitelj te da roditelji i nakon razvoda braka ostaju mama i tata te da trebaju nastaviti imati ravnopravnu ulogu u životu djeteta.

Uz stručne i zanimljive paneliste, čuli smo nove informacije o neurološkim procesima kod djece, što se to događa s dječjim mozgom dok prolaze kroz stres uzrokovan razvodom braka te koje mogu biti posljedice istoga. Također, upoznati smo i sa primjerima sudske prakse iz država EU, kao i sa djelatnostima koje za roditelje i djecu u razvodu provodi Obiteljski centar, a detaljnije smo prošli i kroz često spominjani fenomen roditeljskog otuđenja.

Zaključak je da se interes djeteta tijekom razvoda braka mora staviti na prvo mjesto, da dijete može biti sretno i kada ima dva doma, a da se u tom procesu, kada roditelji zapnu, trebaju na odgovarajući način uključiti stručnjaci i javne institucije.

PODIJELI ČLANAK