Novosti

Tribina: Novi obiteljski zakon – izazovi i novine

Udruga LET Vas poziva na

 tribinu: Novi obiteljski zakon – izazovi i novine, koja će se održati 17.06.2014. godine s početkom u 11,00 sati u prostorima Hotela Central Slavonski Brod (adresa: Ulica Petra Krešimira IV 45).

Screenshot 2014-06-09 18.26.06

Tribinu organiziramo s ciljem okupljanja samohranih roditelja, predstavnika institucija, organizacija i udruga iz Slavonskog Broda i Brodsko posavske županije koje u svom radu daju podršku jednoroditeljskim obiteljima i njihovoj djeci kako bi se potom njihova zajednička znanja, iskustva i potrebe prezentirala nadležnim državnim tijelima i institucijama.

Istoga dana, u večernjim satima s početkom u 17 sati (prostori Hotela Central Slavonski Brod, Ulica Petra Krešimira IV 45), organiziramo besplatnu radionicu za samohrane roditelje pod nazivom ”Izazovi jednoroditeljstva-unapređenje roditeljskih vještina”

U populaciji obitelji u Hrvatskoj ukupno je 188 001 ili 15% samohranih roditelja. Kako raste broj tih obitelji, tako rastu i problemi i njihove potrebe – problemi u obitelji, komuniciranju s bivšim bračnim drugom ili djecom ili teškim svladavanjem radne i obiteljske uloge koje obično nose majke, ili stigmatizaciji i socijalnoj izoliranosti samohranih očeva te smatramo da je potreban angažman cijelog društva u davanju podrške jednoroditeljskim obiteljima.

Udruga za unapređenje kvalitete življenja LET osnovana je 2002. godine u Zagrebu sa ciljem razvijanja socijalnih i javnozdravstvenih usluga ranjivim društvenim skupinama, a posebno programa namijenjenih jednoroditeljskim obiteljima. Pokrenuli smo web stranicu www.samohrani.com, provodimo direktno savjetovanje samohranih roditelja kao i organizaciju radionica. Tiskali smo priručnik “Za i O jednoroditeljskim obiteljima”.

Više informacija na:

www.samohrani.com

www.udruga-let.hr

Za sve informacije, slobodno nas kontaktirajte na brojeve: 01/58 03 726; 092/ 17 41 096

14.06.2024. 21:41

Europski izvještaj o drogama- 2024.

Snažne sintetičke tvari, nove mješavine droga i promjene obrazaca upotrebe predstavljaju sve veću prijetnju u Europi. Ovo su neki od problema koje je danas istaknuo ...
pročitaj više
08.06.2024. 17:19

Fingiranje demokracije!!!

Digitalnim barijerama protiv sudjelovanja javnosti: Više od 40 udruga traži od Ministarstva uprave da im omogući komentiranje zakona! Organizacije civilnog društva, njih 42 iz cijele Hrvatske, ...
pročitaj više
03.06.2024. 21:45

Dan prava osoba s duševnim smetnjama u Republici Hrvatskoj

Hrvatski Sabor donio je odluku o proglašenju 6. lipnja Danom prava osoba s duševnim smetnjama u Republici Hrvatskoj.   Mentalno zdravlje sastavna je i neizostavna komponenta ...
pročitaj više