Novosti

Svjetski dan socijalnog rada

Ožujak se obiježava kao mjesec socijalnog rada, a tradicionalno se svake godine trećeg utorka u mjesecu obilježava i Svjetski dan socijalnog rada.

Posvećeni temeljnim vrijednostima profesije socijalni radnici se zalažu za  otvoreno i zdravo društvo oslobođeno od diskriminacije  i nasilja, usmjereno  prema ekonomskom i socijalnom razvoju i socijalnoj koheziji te punom uvažavanju i zaštiti ljudskih prava  svake osobe.


Svjetski dan socijalnog rada  prilika je  i da se  čuje glas struke za zaštitu vlastitih prava kroz  osiguravanje  adekvatnih  radnih uvjeta  i poštivanje  digniteta  profesije. Sustav socijalne skrbi temelj je socijalne države, a važan doprinos ove profesije pomaže olakšati život građanima svih dobi. Široke odgovornosti profesije uključuju brigu o najranjivijim skupinama društva zbog čega socijalni radnici zaslužuju prikladno priznanje za svoj rad.

Ove se godine, zbog situacije oko korona virusa, nažalost diljem zemlje neće održati skupovi povodom obilježavanja ovog dana. Svakako želimo istaknuti istaknuti važnost socijalnih radnika i u ovo krizno vrijeme, kada je onim najranjivijima u društvu potrebno pružiti informacije i podršku.

Svim kolegama i kolegicama želimo čestitati njihov dan, uz nadu da će se sljedeće godine obilježavanje i proslava odviti u ljepšim okolnostima, sigurnijem i stabilnijem sustavu socijalne skrbi, ali i društvu općenito.

 

21.07.2024. 16:31

Pravobraniteljica upozorava!!!

Brojni građani izgubili zdravstveno osiguranje, iščekuju odluku Ustavnog suda o zahtjevu pučke pravobraniteljice 10/07/2024 Preuzeto sa: ombudsman.hr Prošla je godina dana otkako je pučka pravobraniteljica ...
pročitaj više
15.07.2024. 12:40

Ljetno radno vrijeme

Vanjski rad – radno vrijeme tijekom ljeta Obavještavamo korisnike da tim za vanjski rad- mobilni outreach rad odnosno izmjena igala i štrcaljki i dalje radi, privremeno u ...
pročitaj više
12.07.2024. 12:04

Mediji o udruzi LET

Cijeli niz medija je popratio rad udruge LET u zadnjih par mjeseci: Članak u Novom listu Članak u Jutarnjem listu Prilog na RTL-u Prilog na ...
pročitaj više