Novosti

Svjetski dan socijalnog rada

Ožujak se obiježava kao mjesec socijalnog rada, a tradicionalno se svake godine trećeg utorka u mjesecu obilježava i Svjetski dan socijalnog rada.

Posvećeni temeljnim vrijednostima profesije socijalni radnici se zalažu za  otvoreno i zdravo društvo oslobođeno od diskriminacije  i nasilja, usmjereno  prema ekonomskom i socijalnom razvoju i socijalnoj koheziji te punom uvažavanju i zaštiti ljudskih prava  svake osobe.


Svjetski dan socijalnog rada  prilika je  i da se  čuje glas struke za zaštitu vlastitih prava kroz  osiguravanje  adekvatnih  radnih uvjeta  i poštivanje  digniteta  profesije. Sustav socijalne skrbi temelj je socijalne države, a važan doprinos ove profesije pomaže olakšati život građanima svih dobi. Široke odgovornosti profesije uključuju brigu o najranjivijim skupinama društva zbog čega socijalni radnici zaslužuju prikladno priznanje za svoj rad.

Ove se godine, zbog situacije oko korona virusa, nažalost diljem zemlje neće održati skupovi povodom obilježavanja ovog dana. Svakako želimo istaknuti istaknuti važnost socijalnih radnika i u ovo krizno vrijeme, kada je onim najranjivijima u društvu potrebno pružiti informacije i podršku.

Svim kolegama i kolegicama želimo čestitati njihov dan, uz nadu da će se sljedeće godine obilježavanje i proslava odviti u ljepšim okolnostima, sigurnijem i stabilnijem sustavu socijalne skrbi, ali i društvu općenito.

 

20.02.2024. 09:58

Zagreb Zovi

Zagreb-Zovi  Zaštiti sebe i druge od HIV/AIDS-a, Hepatitisa i drugih krvlju prenosivih bolesti. Anonimno, besplatno i bez pitanja možeš dobiti novi pribor i ostaviti stari. ...
pročitaj više
15.01.2024. 12:24

Mladi i ovisnosti- što pokazuju istraživanja?

Svaki treći srednjoškolac svakodnevno puši Do kraja srednje škole vjerojatno će svaki treći (a u nekim sredinama i svaki drugi) učenik probati marihuanu Mladi koji ...
pročitaj više
11.01.2024. 20:59

Ne dirajte odbačeni pribor!!!

U splitskom kvartu puno narkomanskih igala i šprica. Ljudi bijesni i očajni Piše: Lukrecija Žderić 19:55, 11. siječnja 2024. Link  FOTO: INDEX ODBAČENE narkomanske igle dugogodišnji ...
pročitaj više