EN
Novosti

Svjetski dan borbe protiv trgovanja ljudima

30.07.2017. 09:46 • Novosti

Rezolucijom Glavne skupštine Ujedinjenih naroda, 30. srpnja proglašen je Svjetskim danom borbe protiv trgovanja ljudima. Na taj dan nastoji se organiziranjem različitih akcija na međunarodnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini podići svijest javnosti, spriječiti ovaj zločin i pokazati solidarnost sa žrtvama.

Trgovanje ljudima je globalni problem koji utječe na život i krši temeljna ljudska prava, integritet i zdravlje milijuna ljudi diljem svijeta. Nastaje kao posljedica loše gospodarske situacije u nekoj zemlji, neravnopravnosti spolova, socijalne isključenosti, nejednakih mogućnosti zapošljavanja na tržištu rada, ekonomske nejednakosti i korupcije, ali i ratova i velikih katastrofa. Pod najvećim rizikom su osobe koje žive na margini društva – siromašni, nezaposleni, migranti.

U sklopu obilježavanja Svjetskog dana borbe protiv trgovanja ljudima Ured za droge i kriminal Ujedinjenih naroda (UNDOC) pokrenuo je kampanju među mladima na društvenim mrežama koristeći „hashtag“ #igivehope kojom nastoji ohrabriti ljude diljem svijeta, a naročito mlade, da izraze svoju solidarnost s milijunima žrtava trgovanja ljudima, kako bi im vratili ono što im je ukradeno – nadu.

Problem trgovanja ljudima utječe na svakog pojedinca.

Udruga LET provodi projekt “DESIrE” kojim se borimo protiv seksualnog iskorištavanja osoba.

 

Desire logo color horizontal

PODIJELI ČLANAK