EN
Novosti

Sudjelovali smo na radionici o psihosocijalnom tretmanu i psihosocijalnim intervencijama – Kako smjernice mogu pomoći?

22.05.2014. 13:34 • Novosti

Glavni ciljevi radionice odnosili su se na upoznavanje polaznika sa Smjernicama za psihosocijalni tretman u Republici Hrvatskoj i zemljama članicama Europske Unije. Raspravili smo ključna pitanja vezana uz provedbu Smjernica za psihosocijalni tretman i ovisnosti o drogama u zdravstvenom, socijalnom i zatvorskom sustavu u Republici Hrvatskoj koje je usvojilo Povjerenstvo za suzbijanje zlouporabe droga Vlade Republike Hrvatske 28. siječnja 2014., te specifičnosti njihove implementacije u pojedinim okruženjima.

Pružene su nam informacije o različitim vrstama psihosocijalnih intervencija, kao i promicanje dobre kliničke prakse psihosocijalnog tretmana ovisnika o drogama u različitim sustavima.

Radionica o psihosocijalnom tretmanu i psihosocijalnim  intervencijama  –  Kako smjernice mogu pomoći? je održana 19. i 20. svibnja 2014.g. u Zagrebu. Radionicu je organizirao Ured za suzbijanje zlouporabe droga Vlade RH uz potporu TAIEX jedinice Europske komisije (DG enlargement).

Ova radionica je prva od četiri Regionalne radionice koje Ured planira organizirati tijekom ove godine s ciljem promocije i implementacije Smjernica u praksi. Radionica je bila namijenjena predstavnicima nadležnih ministarstava, te liječnicima i drugim stručnjacima iz službi za mentalno zdravlje, prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti, kliničkim i psihijatrijskim bolnicama, službenicima tretmana i liječnicima u zatvorskom sustavu, centrima za socijalnu skrb i domovima za djecu te predstavnicima terapijskih zajednica i udruga koje provode psihosocijalni tretman ovisnika o drogama.

PODIJELI ČLANAK