EN
Novosti

RODITELJSTVO – “najvažniji poziv u životu čovjeka” – iskustva jednoroditeljskih obitelji

06.06.2005. 13:43 • Obavijesti za medije

Poštovani/e,
Ovim putem Vas obavještavamo o održavanju druge radionice iz projekta “Edukacijski centar za samohrane roditelje” u organizaciji udruge LET. Prvu radionicu “Osobni doživljaji samohranog roditeljstva” je vodila doc. dr. sc. Nine Pećnik, a prema riječima sudionika/ca, njih čak 90% smatra da je potrebna kontinuirana edukacija zbog neinformiranosti o pravima i mogućnostima i pojednostavljivanju životnih prilika i situacija.

Drugu radionicu pod nazivom: “Obiteljska dinamika i komunikacija u jednoroditeljskim obiteljima” vodit će prof. dr. sc. Josip Janković sa Studijskog centra socijalnog rada. Profesor Janković nositelj je kolegija Obiteljska terapija i Socijalni rad s porodicom na istoimenom Studiju, autor brojnih knjiga, stručnih članaka i radova (Savjetovanje- psihodinamski pristup, Osnovne naznake puteva restitucije naše obitelji, Zlostavljanje djece i područja njegove prevencije, Ponašanje djece predškolske dobi u percepciji roditelja i odgajateljica…).

Profesor Janković, pripremajući radionicu, izjavljuje: “Sa samohranim roditeljima ćemo organizirati edukaciju kojom bismo trebali podići razinu njihove roditeljske kompetencije. Koristeći metode iskustvenog učenja proširit ćemo njihova znanja iz područja roditeljstva kao “najvažnijeg poziva u životu čovjeka” i razvijati komunikacijske i druge roditeljske vještine. Rad će se odvijati u radionicama u malim skupinama”.

Radionica će se održati 8. lipnja 2005. (srijeda) u trajanju od 15h do 18h u prostorijama Saveza gluhih i nagluhih grada Zagreba, ulica Kneza Mislava 7, Zagreb.

Nadamo se da ćete o njenom održavanju, putem sredstava javnog priopćavanja, obavijestiti samohrane roditelje grada Zagreba kao i druge zainteresirane građane.

 

Srdačan pozdrav,
Nedjeljko Marković, voditelj projekta

Za sve daljnje informacije, molimo Vas kontaktirajte:
Stela Fišer, koordinatorica
Tel./Fax: 01/4823-041,
Mobitel: 098/1759-391
E-mail: let@zg.htnet.hr, stelafiser@net.hr

PODIJELI ČLANAK