EN
Novosti

“Roditelj – moje jake strane” – individualna savjetovanja za bivše počinitelje kaznenih djela

09.04.2021. 13:56 • Uncategorized

Boravkom u penalnoj ustanovi zatvorenik preuzima obveze, obrasce ponašanja, raspored aktivnosti koje mu se nalažu te se na osobu gleda u većem dijelu kroz prizmu zatvorenika, dok se uloge koje je imao u vanjskom svijetu bacaju u drugi plan. Odlaskom u zatvor za osobu ne prestaju važiti obveze koje proizlaze iz pojedinih uloga vanjskog svijeta, a jedna od njih je uloga roditelja.

Nakon izlaska iz kaznene ustanove, roditeljima je potrebna pomoć prilikom ponovnog uspostavljanja odnosa s djecom, uspostavljanja povjerenja i usvajanja kvalitetnih odgojnih metoda.

Udruga LET pruža mogućnost besplatnog individualnog savjetovanja na temu “Roditelj – moje jake strane” kako bi se bivše zatvorenike osnažilo za što kvalitetnije obavljanje roditeljske uloge.

Projekt „Novi početak” sufinanciran je iz Europskog socijalnog fonda u okviru Poziva na dodjelu bespovratnih sredstava Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za podršku učinkovitoj resocijalizaciji i reintegraciji počinitelja kaznenih djela u društvenu zajednicu u iznosu od 1.017.634,34 kn.
Projekt sufinancira i Vladin ured za udruge.

#novi_pocetak

Kontakt osoba: iva.jovovic@udruga-let.hr

Sadržaj objave isključiva je odgovornost udruge LET.

PODIJELI ČLANAK