EN
Novosti

RADIONICA “Obiteljskopravna zaštita samohranih roditelja”

30.11.2005. 13:40 • Obavijesti za medije

Projektom „Edukacijski centar za samohrane roditelje“ održali smo niz radionica s različitim temama (osobni doživljaji samohranog roditeljstva, obiteljska komunikacija i dinamika, zaštitni faktori u prevenciji poremećaja u ponašanju djece, pojavu ovisnosti, vjera u životu samohranog roditelja), a u pripremi je i Priručnik za samohrane roditelje i njihovu djecu.

Radionicu pod nazivom „Obiteljskopravna zaštita samohranih roditelja“ udruga LET će održati u petak, 2. prosinca, od 16 do 18 sati u prostorijama Saveza gluhih i nagluhih grada Zagreba (Ulica kneza Mislava 7, Zagreb).

Na radionici će se govoriti o ostvarivanju sadržaja roditeljske skrbi u slučaju odvojenog života roditelja. Voditeljica će na primjerima iz prakse govoriti o pravima koja samohrani roditelji imaju temeljem svoga statusa i o načinima ostvarivanja tih prava pred nadležnim tijelima te drugim pitanjima koja će postaviti i sami samohrani roditelji.

Radionicu će voditi gospođa Mila Jelavić, diplomirana pravnica, načelnica Odjela za zaštitu djece, obitelji i skrbništvo Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi Republike Hrvatske.

Samohrani roditelji se na radionicu mogu prijaviti putem e-pošte: let@zg.htnet.hr ili mobitela: 098/1759391. Radionice su iskustvenog tipa te nije moguće snimanje, već je moguće, prema prethodnom dogovoru, uzeti izjavu voditelja radionice.

Dosadašnji donatori su Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi i Gradski ured za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje Grada Zagreba, a stručnu podršku pruža Centar za socijalnu skrb Zagreb.

Informacije: Stela Fišer, koordinatorica, mobitel: 098/1759391, e-pošta: stela.fiser@udruga-let.hr

PODIJELI ČLANAK