Novosti

RADIONICA “Obiteljskopravna zaštita samohranih roditelja”

Projektom „Edukacijski centar za samohrane roditelje“ održali smo niz radionica s različitim temama (osobni doživljaji samohranog roditeljstva, obiteljska komunikacija i dinamika, zaštitni faktori u prevenciji poremećaja u ponašanju djece, pojavu ovisnosti, vjera u životu samohranog roditelja), a u pripremi je i Priručnik za samohrane roditelje i njihovu djecu.

Radionicu pod nazivom „Obiteljskopravna zaštita samohranih roditelja“ udruga LET će održati u petak, 2. prosinca, od 16 do 18 sati u prostorijama Saveza gluhih i nagluhih grada Zagreba (Ulica kneza Mislava 7, Zagreb).

Na radionici će se govoriti o ostvarivanju sadržaja roditeljske skrbi u slučaju odvojenog života roditelja. Voditeljica će na primjerima iz prakse govoriti o pravima koja samohrani roditelji imaju temeljem svoga statusa i o načinima ostvarivanja tih prava pred nadležnim tijelima te drugim pitanjima koja će postaviti i sami samohrani roditelji.

Radionicu će voditi gospođa Mila Jelavić, diplomirana pravnica, načelnica Odjela za zaštitu djece, obitelji i skrbništvo Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi Republike Hrvatske.

Samohrani roditelji se na radionicu mogu prijaviti putem e-pošte: let@zg.htnet.hr ili mobitela: 098/1759391. Radionice su iskustvenog tipa te nije moguće snimanje, već je moguće, prema prethodnom dogovoru, uzeti izjavu voditelja radionice.

Dosadašnji donatori su Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi i Gradski ured za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje Grada Zagreba, a stručnu podršku pruža Centar za socijalnu skrb Zagreb.

Informacije: Stela Fišer, koordinatorica, mobitel: 098/1759391, e-pošta: stela.fiser@udruga-let.hr

21.07.2024. 16:31

Pravobraniteljica upozorava!!!

Brojni građani izgubili zdravstveno osiguranje, iščekuju odluku Ustavnog suda o zahtjevu pučke pravobraniteljice 10/07/2024 Preuzeto sa: ombudsman.hr Prošla je godina dana otkako je pučka pravobraniteljica ...
pročitaj više
15.07.2024. 12:40

Ljetno radno vrijeme

Vanjski rad – radno vrijeme tijekom ljeta Obavještavamo korisnike da tim za vanjski rad- mobilni outreach rad odnosno izmjena igala i štrcaljki i dalje radi, privremeno u ...
pročitaj više
12.07.2024. 12:04

Mediji o udruzi LET

Cijeli niz medija je popratio rad udruge LET u zadnjih par mjeseci: Članak u Novom listu Članak u Jutarnjem listu Prilog na RTL-u Prilog na ...
pročitaj više