EN
Novosti

Prva brošura za samohrane roditelje u Hrvatskoj “ZA” I “O” JEDNORODITELJSKIM OBITELJIMA

26.06.2006. 13:40 • Obavijesti za medije

Udruga LET danas će u 16.45 u Zagrebu u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića (Preradovićeva ulica 5, Zagreb) održati predstavljanje prve brošure za samohrane roditelje “ZA” i “O” jednoroditeljskim obiteljima.

Autori brošure su Stela Fišer, Nedjeljko Marković, Katarina Radat, Jelena Ogresta, članovi udruge LET koja se bavi unapređenjem kvalitete života građana provođenjem javnozdravstvenih i socijalnih programa.

U Hrvatskoj je danas oko 15% samohranih roditelja što pokazuje da se Hrvatska približava trendu u Europi. Problemi i prepreke s kojima se samohrani roditelji susreću u svakodnevnom životu, recentna istraživanja o tim obiteljima, komunikacija, poremećaji u ponašanju djece i mladih, ovisnosti neke su od tema ove brošure. Izdavanje ove publikacije jedan je od načina kako odgovoriti na brojne potrebe samohranih obitelji u Hrvatskoj.

Na predstavljanju će govoriti autori, predstavnici udruge LET, donatori (Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi, Ured za ravnopravnost spolova Vlade RH, Grada Zagreba) te recenzenti (prof.dr.sc. Josip Janković, mr.sc. Roberta Brusić).

Samohrani roditelji i drugi zainteresirani brošuru će, u Zagrebu, moći nabaviti u udruzi LET i u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića te drugim knjižnicama grada Zagreba. Uskoro će se moći naći i u drugim gradovima Hrvatske, u knjižnicama i centrima za socijalnu skrb. Brošuru je moguće pronaći i u elektronskom formatu na www.udruga-let.hr.

…Jedan od takvih dobrodošlih oblika pomoći je i ova brošura koja roditelje upućuje na osobne resurse, njihov razvoj, mogućnosti pomoći i podrške kroz udruživanje i korištenje različitih drugih udruga i institucija kroz programe koje ovi nude te ih samo treba prihvatiti, širiti i dalje razvijati…“ (iz recenzije prof. dr. sc. Josipa Jankovića)

Udruga LET, osim projekta radionica za samohrane roditelje koji je završio tiskanjem ove brošure, do sada se angažirala i na projektima rada s ovisnicima, prevenciji HIV/AIDS-a te edukacije djece i roditelja u Zagrebačkoj županiji za borbu protiv ovisnosti.

Kontakt: Stela Fišer, e-pošta: stela.fiser@udruga-let.hr, mobitel: 098 1759 391

PODIJELI ČLANAK