Novosti

Projekt DESIrE

Projekt DESIrE- Demand for Sexual Exploitation in Europe zajednički provode Sveučilište Vrije iz Brisela, Sveučilište Tilburg, Sveučilište Varšava, Sveučilište Uppsala i Udruga LET.

Projekt je financiran sredstvima Europske komisije- Međunarodnog fonda za policiju i provedba traje do 31.12.2018.godine.

 

 

Naša misija je doprinjeti sprječavanju trgovanja ljudima za seksualno iskorištavanje kroz fokusiranje na način kako postići smanjenu potražnju za seksualnim radom.

Aktivnosti projekta su usmjerene razumijevanju utjecaja različitih zakonodavnih i političkih pristupa seksualnom radu i na potražnju za takvim uslugama.

Mi smo skupina istraživača koji nastoje shvatiti kako zakoni i javne politike mogu utjecati na smanjenje trgovine ljudima za seksualno iskorištavanje u Europi.

Naša je misija identificirati, razvijati i dijeliti učinkovite primjere dobre prakse o tome kako smanjenje potražnje za seksualnim uslugama može spriječiti trgovanje ljudima.

Članovi Nacionalnog odbora su istaknuti pojedinci i predstavnici državnih, sudskih i akademskih tijela te  nevladinih organizacija koji svojim savjetima mogu pomoći kvalitetnoj provedbi projekta.

Predviđa se održavanje do tri konzultativna sastanka tijekom provedbe projekta.

Prvi sastanak Nacionalnog odbora održat će se u utorak, 17.listopada 2017.godine s početkom u 13 sati u prostorijama BIZkoshnice, Ilica 71 (1.kat) sa očekivanim trajanjem do 14.30 sati.

Prijedlog Dnevnog reda:

  1. Predstavljanje projekta DESIrE
  2. Predstavljanje uloge članova Nacionalnog odbora
  3. Predstavljanje upitnika za predstavnike opće populacije, seksualne radnice/radnike, klijente seksualnih radnica/radnika, žrtve trgovine ljudima te provoditelje javnih politika
  4. Dogovor oko slijedećeg sastanka
  5. Razno

 

11.04.2024. 10:31

VOLITE SE SIGURNO!!! ❤️❤️❤️

VOLITE SE SIGURNO! “Volite se sigurno” je kampanja  kojom nastojimo ukazati na važnost brige o spolnom i reproduktivnom zdravlju populacije te promovirati odgovorno seksualno ponašanje. ...
pročitaj više
03.04.2024. 14:46

Priopćenje za medije: osvrt na nacrt Zakona o privremenom uzdržavanju

PRIOPĆENJE ZA MEDIJE povodom prijedloga promjena Zakona o privremenom uzdržavanju   Zagreb, 03.04.2024.- Udruga LET ovim putem upućuje Priopćenje za medije povodom provedbe postupka e-savjetovanja ...
pročitaj više
29.03.2024. 09:23

SRETAN I BLAGOSLOVLJEN USKRS!

Uskrs je prilika da se probudimo, ljubimo ljude oko sebe i svijet u kojem živimo. Uskrs je zaista jedno novo buđenje, najjača pobjeda dobra nad ...
pročitaj više