EN
Novosti

Predstavljanje izvješća o rezultatima evaluacije provedbe supstitucijske terapije u okviru tretmana ovisnosti

26.02.2018. 12:51 • Novosti

Predstavnici Udruge za unapređenje kvalitete življenja LET sudjelovali su na Predstavljanju izvješća o rezultatima evaluacije provedbe supstitucijske terapije u okviru tretmana ovisnosti koje se održalo danas, 26. veljače 2018. u Kući Europe u Zagrebu.

U suradnji Ureda za suzbijanje zlouporabe droga Vlade RH i Nizozemskog instituta za mentalno zdravlje i ovisnosti (Trimbos institut) je tijekom 2016. godine proveden znanstveno-istraživački projekt „Procjena liječenja i tretmana ovisnosti o drogama u RH“, a nastavno na isti je u jesen 2017. godine provedena druga faza istraživanja tijekom koje je naglasak bio na detaljnoj evaluaciji i procjeni provedbe supstitucijske terapije u okviru tretmana ovisnosti. Cilj evaluacije je bio na znanstveno utemeljenim principima provesti objektivnu analizu provedbe supstitucijske terapije u Republici Hrvatskoj, utvrditi prednosti i nedostatke te pružiti preporuke za unaprjeđenje ovog dijela tretmana ovisnika.

Budući da smo u razdoblju od 27. rujna 2017. do 06. listopada 2017. godine sudjelovali u fokus grupama vezanim uz provedbu projekta Evaluacije i procjene provedbe supstitucijske terapije u okviru tretmana ovisnosti,  predstavnici Udruge LET sudjelovali su na skupu na kojem se od strane Ureda za suzbijanje zlouporabe droge i stručnjaka Trimbos instituta predstavilo Izvješće o rezultatima evaluacije supstitucijske terapije u Republici Hrvatskoj te glavne preporuke.

PODIJELI ČLANAK