Novosti

Osobni doživljaji samohranog roditeljstva

Udruga LET od svibnja do prosinca provodi projekt “Edukacijski centar za samohrane roditelje” s ciljem unapređenja kvalitete življenja samohranih roditelja i njihove djece na području Zagreba. Oko 38 tisuća samohranih roditelja u Zagrebu je suočeno sa svakodnevnim poteškoćama u području rada, obitelji, druženja/slobodnog vremena…
Udruga LET projektom želi pružiti socijalnu podršku samohranim roditeljima i dati jasnu poruku javnosti: potrebe i problemi samohranih roditelja su velike.

Projekt se sastoji od organiziranja 10 radionica/predavanja i izdavanja prvog “Priručnika za samohrane roditelje i njihovu djecu”.

Prvu od deset radionica s naslovom “Osobni doživljaji samohranog roditeljstva” vodi doc. dr. sc. Nina Pećnik sa Studijskog centra socijalnog rada. “Na predavanju će se govoriti o osobnom doživljaju samohranog roditeljstva, njegovim teškoćama, ali i dobrim stranama, najčešćim brigama i strahovima samohranih roditelja, reakcijama uže i šire društvene okoline na njihovu situaciju kao i o tome kakve oblike podrške primaju i trebaju roditelji i djeca u jednoroditeljskim obiteljima.” (doc. dr. sc. Nina Pećnik)

Docentica Nina Pećnik je koautorica knjige “Jednoroditeljske obitelji: osobni doživljaj i stavovi okoline” kao i niza stručnih članaka o problemima samohranih obitelji, a uže područje rada docentice Pećnik je grupni rad i socijalna psihologija.

Radionica/predavanje je otvorena i besplatna za sve samohrane roditelje koji se prijave na mobitel: 098/1759391, faks: 01/4823041 ili putem e-maila: let@zg.htnet.hr.
Radionica/predavanje će se održati u petak, 6.5.2005. godine, od 16:30 do 18:30 u prostorijama Saveza gluhih i nagluhih grada Zagreba, ulici Kneza Mislava 7, u Zagrebu.

Dosadašnji donatori projekta su Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi, Gradski ured za zdravstvo, rad i socijalnu skrb Grada Zagreba, Gradska ljekarna Zagreb i Euro-alfa d.o.o.

Molimo Vas da objavljivanjem ove obavijesti potaknete samohrane roditelje na uključivanje u radionice kako bismo zajednički sustavno doprinijeli društvenoj podršci jednoroditeljskim obiteljima.

 

Srdačan pozdrav,
Nedjeljko Marković, voditelj projekta

Za sve daljnje informacije, molimo Vas kontaktirajte:
Stela Fišer, koordinatorica
Tel./Fax: 01/4823-041,
Mobitel: 098/1759-391
E-mail: let@zg.htnet.hr, stelafiser@net.hr

14.06.2024. 21:41

Europski izvještaj o drogama- 2024.

Snažne sintetičke tvari, nove mješavine droga i promjene obrazaca upotrebe predstavljaju sve veću prijetnju u Europi. Ovo su neki od problema koje je danas istaknuo ...
pročitaj više
08.06.2024. 17:19

Fingiranje demokracije!!!

Digitalnim barijerama protiv sudjelovanja javnosti: Više od 40 udruga traži od Ministarstva uprave da im omogući komentiranje zakona! Organizacije civilnog društva, njih 42 iz cijele Hrvatske, ...
pročitaj više
03.06.2024. 21:45

Dan prava osoba s duševnim smetnjama u Republici Hrvatskoj

Hrvatski Sabor donio je odluku o proglašenju 6. lipnja Danom prava osoba s duševnim smetnjama u Republici Hrvatskoj.   Mentalno zdravlje sastavna je i neizostavna komponenta ...
pročitaj više