EN
Novosti

OSNAŽIVANJE ŽENA- UNAPREĐENJE BORBE PROTIV HIV/AIDS-a U HRVATSKOJ

22.12.2007. 13:31 • Obavijesti za medije

Održana radionica na temu „Izrada Projekta Žene i HIV/AIDS“

Ključ uspjeha sprečavanja širenja HIV/AIDS-a među ženama leži u razvijanju specifičnih programa koji uključuju edukaciju o načinima prijenosa i sprečavanju širenja HIV-a, osnaživanju žena o pregovaranju sa svojim partnerima o upotrebi kondoma ili neko drugog sredstva zaštite pri spolnim odnosima te osvještavanje o problemu zlostavljanja žena, pogotovo obiteljskog i seksualnog nasilja te traffickinga.

U prostorijama Udruge LET, održana je 22.12.2007. godine, radionica za predstavnice nevladinih udruga u Hrvatskoj na temu „Izrada Projekta Žene i HIV/AIDS“ kao što je bilo zajednički dogovoreno na Tribini „Žene i HIV/AIDS“ održanoj povodom Svjetskog dana borbe protiv AIDS-a.

Cilj 4-satne radionice je bio senzibilizirati žene- aktivistice na problematiku ranjivosti žena na HIV/AIDS i pripremiti projekt namijenjen Osnaživanju žena s ciljem prevencije širenja HIV/AIDS-a po cijeloj Hrvatskoj.

Sudionice su bile predstavnice 5 udruga iz Hrvatske,a predavači predstavnici udruge LET: Iva Jovović, dip.soc.radnica i vanjski radnici Udruge LET koji su prenjeli iskustva u radu sa seksualnim radnicima u provođenju programa smanjenja štete.

Izrađen je prijedlog projekta koji se sastoji od slijedećih aktivnosti:
1.    održavanje još ovakovih radionica, ali izvan Zagreba kako bi se pokrila cijela Hrvatska,
2.    izrada edukativnog materijala za žene,
3.    izrada i kontinuirano održavanje web stranice na temu Žene i HIV/AIDS koja uključuje forum za razmjenu iskustava i informacija, i
4.    izrada Priručnika o programima smanjenja štete- rad sa seksualnim radnicama.

LET je neprofitna organizacija koja teži unapređenju kvalitete života ranjivih skupina u hrvatskom društvu osmišljavajući i provodeći javnozdravstvene programe i pružajući socijalne usluge utemeljene na potrebama svojih korisnika. Vjerujemo kako sve osobe moraju imati ravnopravan pristup kvalitetnim informacijama i mogućnost sudjelovanja u društvu te zaslužuju dostojansven pristup.

Više informacija na: 01/ 48 23 041 ili let@zg.t-com.hr te na www.udruga-let.hr.

Izvršna direktorica
Iva Jovović, dipl. soc. radnik
PODIJELI ČLANAK