Novosti

Održan sastanak Nacionalnog odbora za praćenje provedbe projekta

U Zagrebu je 17.10.2017.g. održan prvi sastanak Nacionalnog odbora za praćenje provedbe projekta DESIrE.

Prezentacija: DESIrE-1

Projekt DESIrE- Demand for Sexual Exploitation in Europe zajednički provode Sveučilište Vrije iz Brisela, Sveučilište Tilburg, Sveučilište Varšava, Sveučilište Uppsala i Udruga LET.

Projekt je financiran sredstvima Europske komisije- Međunarodnog fonda za policiju i provedba traje do 31.12.2018.godine.

Naša misija je doprinjeti sprječavanju trgovanja ljudima za seksualno iskorištavanje kroz fokusiranje na način kako postići smanjenu potražnju za seksualnim radom.

Prezentacija: DESIrE-2

Aktivnosti projekta su usmjerene razumijevanju utjecaja različitih zakonodavnih i političkih pristupa seksualnom radu i na potražnju za takvim uslugama.

Mi smo skupina istraživača koji nastoje shvatiti kako zakoni i javne politike mogu utjecati na smanjenje trgovine ljudima za seksualno iskorištavanje u Europi.

Naša je misija identificirati, razvijati i dijeliti učinkovite primjere dobre prakse o tome kako smanjenje potražnje za seksualnim uslugama može spriječiti trgovanje ljudima.

Prezentacija: DESIrE-3

Članovi Nacionalnog odbora su istaknuti pojedinci i predstavnici državnih, sudskih i akademskih tijela te  nevladinih organizacija koji svojim savjetima mogu pomoći kvalitetnoj provedbi projekta.

Predviđa se održavanje do tri konzultativna sastanka tijekom provedbe projekta.

11.04.2024. 10:31

VOLITE SE SIGURNO!!! ❤️❤️❤️

VOLITE SE SIGURNO! “Volite se sigurno” je kampanja  kojom nastojimo ukazati na važnost brige o spolnom i reproduktivnom zdravlju populacije te promovirati odgovorno seksualno ponašanje. ...
pročitaj više
03.04.2024. 14:46

Priopćenje za medije: osvrt na nacrt Zakona o privremenom uzdržavanju

PRIOPĆENJE ZA MEDIJE povodom prijedloga promjena Zakona o privremenom uzdržavanju   Zagreb, 03.04.2024.- Udruga LET ovim putem upućuje Priopćenje za medije povodom provedbe postupka e-savjetovanja ...
pročitaj više
29.03.2024. 09:23

SRETAN I BLAGOSLOVLJEN USKRS!

Uskrs je prilika da se probudimo, ljubimo ljude oko sebe i svijet u kojem živimo. Uskrs je zaista jedno novo buđenje, najjača pobjeda dobra nad ...
pročitaj više