EN
Novosti

Održan sastanak Nacionalnog odbora za praćenje provedbe projekta

18.10.2017. 15:32 • Novosti

U Zagrebu je 17.10.2017.g. održan prvi sastanak Nacionalnog odbora za praćenje provedbe projekta DESIrE.

Prezentacija: DESIrE-1

Projekt DESIrE- Demand for Sexual Exploitation in Europe zajednički provode Sveučilište Vrije iz Brisela, Sveučilište Tilburg, Sveučilište Varšava, Sveučilište Uppsala i Udruga LET.

Projekt je financiran sredstvima Europske komisije- Međunarodnog fonda za policiju i provedba traje do 31.12.2018.godine.

Naša misija je doprinjeti sprječavanju trgovanja ljudima za seksualno iskorištavanje kroz fokusiranje na način kako postići smanjenu potražnju za seksualnim radom.

Prezentacija: DESIrE-2

Aktivnosti projekta su usmjerene razumijevanju utjecaja različitih zakonodavnih i političkih pristupa seksualnom radu i na potražnju za takvim uslugama.

Mi smo skupina istraživača koji nastoje shvatiti kako zakoni i javne politike mogu utjecati na smanjenje trgovine ljudima za seksualno iskorištavanje u Europi.

Naša je misija identificirati, razvijati i dijeliti učinkovite primjere dobre prakse o tome kako smanjenje potražnje za seksualnim uslugama može spriječiti trgovanje ljudima.

Prezentacija: DESIrE-3

Članovi Nacionalnog odbora su istaknuti pojedinci i predstavnici državnih, sudskih i akademskih tijela te  nevladinih organizacija koji svojim savjetima mogu pomoći kvalitetnoj provedbi projekta.

Predviđa se održavanje do tri konzultativna sastanka tijekom provedbe projekta.

PODIJELI ČLANAK