Novosti

Odgovornim roditeljstvom protiv ovisnosti

Udruga LET je projektom “Edukacijski centar za samohrane roditelje” organizirala tri radionice namijenjene jednoroditeljskim obiteljima. Dosadašnje radionice su obuhvaćale osobne doživljaje samohranog roditeljstva, obiteljsku komunikaciju i dinamiku i zaštitne faktore u prevenciji poremećaja u ponašanju djece.

Radionicu pod nazivom “Odgovornim roditeljstvom protiv ovisnosti” će održati voditeljica radionice Katarina Radat, dipl. socijalna radnica, u četvrtak, 29. 9. 2005. godine od 16h u prostorijama Saveza gluhih i nagluhih grada Zagreba (Ulica kneza Mislava 7, Zagreb).

Voditeljica radionice, Katarina Radat iz ustanove “Dobri dom“ Grada Zagreba će na radionici pokazati djelotvorna i nedjelotvorna ponašanja roditelja prema sredstvima ovisnosti, načine prepoznavanja ovisnosti kod djece, osvješćivanje vlastitog ponašanja (koliko sami roditelji doprinose razvoju ovisnosti, prije svega alkoholizma i opojnih droga) kao i upoznati roditelje na kojim mjestima mogu dobiti pomoć te koja je uloga nadležnih tijela. Radionica će biti interaktivna te će sami roditelji dati svoja iskustva i uvidjeti iskustva drugih samohranih roditelja kada su u pitanju ovisnosti.

Nadamo se da ćete o održavanju radionice, putem sredstava javnog priopćavanja, obavijestiti samohrane roditelje grada Zagreba kao i druge zainteresirane građane. Budući su radionice iskustvenog tipa, nije moguće snimanje već je moguće, prema prethodnom dogovoru, uzeti izjave voditelja i nekih roditelja.

Provođenje projekta financira Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi, Gradski ured za zdravstvo, rad i socijalnu zaštitu i branitelje Grada Zagreba, a stručnu podršku pruža Centar za socijalnu skrb Zagreb.
Voditelj projekta:
Nedjeljko Marković

Kontakt osoba:
Stela Fišer, koordinatorica
Telefon/faks: 01/4823-041, mobitel: 098/175-93-91
E-pošta: stela.fiser@udruga-let.hr

20.02.2024. 09:58

Zagreb Zovi

Zagreb-Zovi  Zaštiti sebe i druge od HIV/AIDS-a, Hepatitisa i drugih krvlju prenosivih bolesti. Anonimno, besplatno i bez pitanja možeš dobiti novi pribor i ostaviti stari. ...
pročitaj više
15.01.2024. 12:24

Mladi i ovisnosti- što pokazuju istraživanja?

Svaki treći srednjoškolac svakodnevno puši Do kraja srednje škole vjerojatno će svaki treći (a u nekim sredinama i svaki drugi) učenik probati marihuanu Mladi koji ...
pročitaj više
11.01.2024. 20:59

Ne dirajte odbačeni pribor!!!

U splitskom kvartu puno narkomanskih igala i šprica. Ljudi bijesni i očajni Piše: Lukrecija Žderić 19:55, 11. siječnja 2024. Link  FOTO: INDEX ODBAČENE narkomanske igle dugogodišnji ...
pročitaj više