Novosti

Obrazovanje – strateška investicija, učenici – najvrjedniji investitori

Inicijativa Hrvatska može bolje okuplja više od 180 različitih udruga, sindikata,  entuzijastične učitelje i učiteljice te pojedince zainteresirane za kvalitetno obrazovanje.

Izjava Ive Jovović za Jutarnji list:

“Treba uvoditi nove odnose, razvijati kritičko mišljenje, nuditi nove načina učenja – kaže Iva Jovović, predsjednica Udruge Let, koja se bavi prevencijom ovisnosti i spolno prenosivih bolesti.

– Predloženi kurikulum prevenciji daje veliki značaj. Strah nas je da bi, sa zaustavljanjem reforme, mladi ostali bez potrebnih znanja – kaže Jovović.”

 

indeksiraj

Pozivamo sve građanke i građane Hrvatske da nam se pridruže da zajedno podržimo cjelovitu kurikularnu reformu i pošaljemo poruku da je obrazovanje prioritet hrvatskog društva.

Pitanje obrazovanja je pitanje budućnosti naše djece i naše zemlje. Ovo je ispit naše zrelosti i ispit naše odgovornosti prema našoj djeci, našim nećakinjama i nećacima, našim unukama i unucima, prema budućnosti. Učiteljice i učitelji su svoju stručnost, svoje iskustvo, znanja i vještine stavili na raspolaganje Hrvatskoj da se oblikuje škola koja će odgovarati na zahtjeve budućnosti, koja će učenike pripremiti da aktivno pridonose dobrobiti Hrvatske i Europe. Zauzvrat su doživjeli političke napade i političke pritiske.

Podržimo cjelovitu kurikularnu reformu!

indeksiraj

 

Vrijeme je da Hrvatska pokaže da može,  zna i mora bolje!

14.05.2024. 22:59

Okrugli stol o mentalnom zdravlju

Savez udruga za mentalno zdravlje (SUMEZ) organizirao je 14.05.2024. u Zagrebu Okrugli stol pod nazivom: Dobre prakse usluga u zajednici za osobe s teškoćama mentalnog ...
pročitaj više
13.05.2024. 13:20

“NARANČASTA RIBICA: PODRŠKA JEDNORODITELJSKIM OBITELJIMA”

S velikim zadovoljstvom Vas pozivamo na okrugli stol pod nazivom \"Narančasta ribica: Podrška jednoroditeljskim obiteljima\" koji će se održati 23.05.2024. od 11 do 14 sati ...
pročitaj više
07.05.2024. 10:04

UPISI U GRADSKE DJEČJE VRTIĆE 2024./2025.

UPISI U VRTIĆ!!! Upisi u gradske dječje vrtiće za pedagošku godinu 2024./2025. ------------------------------ Zahtjevi za upis u gradske dječje vrtiće za pedagošku godinu 2024./2025. podnose ...
pročitaj više