Novosti

Međunarodni dan svjesnosti o predoziranju

PREPOZNATI LJUDE KOJI SE NE VIDE

Svake godine na 31. kolovoza obilježavamo Međunarodni dan svijesti o predoziranju (IOAD) čime želimo podići svijest o problemu predoziranja te smanjiti stigmu umrlih zbog predoziranja drogom.

Osim što se prisjećamo onih koji su izgubili svoju životnu bitku zbog problema s drogom, to je prigoda i da stvorimo što bolje mjere kako bi u konačnici eliminirali predoziranje kao razlog smrtnosti osoba s problemom uzimanja droga.

Predoziranje pogađa ljude i zajednice na različite načine.

S temom za 2023., “Prepoznati ljude koji se ne vide”, odajemo počast ljudima čiji se život promijenio zbog predoziranja.

To su obitelj i prijatelji koji tuguju zbog gubitka svojih bližnjih; zdravstveni djelatnici i službe podrške koje pružaju snagu i suosjećanje; ili spontani prvi pomagači koji nesebično preuzimaju ulogu spasitelja života.

Tim ljudima želimo poručiti: #vidimovas. Njihov glas trebamo osnažiti, a njihovu snagu i iskustvo trebamo uzeti kao primjer svima nama.

Prečesto su, međutim, prepušteni sami sebi, da u tišini nose teret ove krize.

Ove godine, 31. kolovoza, odajmo priznanje i podržimo ljude u našim zajednicama koji ostaju neprepoznati podizanjem svijesti o skrivenim učincima predoziranja, promicanjem edukacije o pomoći pri predoziranju i dopiranjem do političara da naprave trajne promjene politika koje spašavaju živote.

Vrijeme je da djelujemo.

Tko su ljudi u vašoj zajednici pogođeni predoziranjem koje biste željeli prepoznati prigodom ovog Dana?

#EndOverdose #OverdoseAware #weseeyou #IOAD2023

11.04.2024. 10:31

VOLITE SE SIGURNO!!! ❤️❤️❤️

VOLITE SE SIGURNO! “Volite se sigurno” je kampanja  kojom nastojimo ukazati na važnost brige o spolnom i reproduktivnom zdravlju populacije te promovirati odgovorno seksualno ponašanje. ...
pročitaj više
03.04.2024. 14:46

Priopćenje za medije: osvrt na nacrt Zakona o privremenom uzdržavanju

PRIOPĆENJE ZA MEDIJE povodom prijedloga promjena Zakona o privremenom uzdržavanju   Zagreb, 03.04.2024.- Udruga LET ovim putem upućuje Priopćenje za medije povodom provedbe postupka e-savjetovanja ...
pročitaj više
29.03.2024. 09:23

SRETAN I BLAGOSLOVLJEN USKRS!

Uskrs je prilika da se probudimo, ljubimo ljude oko sebe i svijet u kojem živimo. Uskrs je zaista jedno novo buđenje, najjača pobjeda dobra nad ...
pročitaj više