EN
Novosti

LET predstavio programe Uredu za ravnopravnost spolova Vlade RH

17.10.2006. 13:39 • Obavijesti za medije

Članovi udruge LET, Stela Fišer i Nedjeljko Marković u utorak 17. listopada 2006. godine sastali su se s gđom. Tamarom Šterk, savjetnicom u Uredu za ravnopravnost spolova Vlade RH.

Tom su prigodom savjetnicu Šterk upoznali s LET-ovim projektima pomoći jednoroditeljskim obiteljima u Hrvatskoj. Tijekom 2007. godine LET planira osnovati Savjetovalište i centar za podršku jednoroditeljskim obiteljima, a do 2010. Europski centar za jednoroditeljske obitelji kojima je potrebna socijalna, duhovna i materijalna podrška ili stručno savjetovanje. Vladin ured za ravnopravnost spolova izrazio je spremnost za pružanjem potpore LET-u u organiziranju «Konferencije o ekonomskom i socijalnom položaju jednoroditeljskih obitelji u Hrvatskoj i Europi».

LET-ovci su izrazili želju i za suradnjom s Vladinim uredom u realizaciji projekta Freja. LET je, uz Švedsku uniju stanara te neprofitne organizacije iz Bosne i Hercegovine, Makedonije i Srbije, jedan od partnera u provođenju ovog projekta mentorstva, posebno uspješnom u posredovanju znanja o vodstvu i stvaranju mreža kontakata.

 «Vladinom smo Uredu za ravnopravnost spolova prezentirali moguće oblike njihova uključivanja u projekt Freja do 2009. godine. Iskustva dobre poslovne prakse sve češće primjenjuju se i na području socijalne skrbi i u radu s ranjivim skupinama pa vjerujemo kako su dosadašnji rezultati ovog projekta ujedno i njegova najbolja referenca», rekla je Fišer po završetku sastanka.

PODIJELI ČLANAK