Novosti

Edukacija “Interkulturalne kompetencije za rad sa tražiteljima azila i azilantima”

Sudjelovali smo na petodnevnoj edukaciji “Interkulturalne kompetencije za rad sa tražiteljima azila i azilantima” u organizaciji Rehabilitacijskog centra za stres i traumu i Centra za mirovne studije.

Edukacija je bila podijeljena u dva modula – prvi je bio namijenjen stjecanju interkulturalnih kompetencija, a drugi kometencija za rad u trauma-informiranom okruženju.

Kroz interaktivne radionice, obradili smo teme društveno-političkog konteksta za rad sa izbjeglicama, stereotipa i predrasuda, kulturalne različitosti i interkulturalnih kompetencija.

U sklopu drugog modula obrađene su teme mentalnog zdravlja, trauma uzrokovanih izbjeglištvom, oporavka od traume, post-traumatskog stresnog događaja i posttraumatskog rasta.

Naučili smo i nove tehnike vođenja savjetodavnog procesa i kreativne metode koje pomagači mogu primijeniti na rad ne samo sa izbjeglicama, nego i sa drugim skupinama korisnika.

Zahvaljujemo RCT-u i CMS-u na pozivu i vođenju edukacije te se veselimo ponovnom susretu.

08.06.2024. 17:19

Fingiranje demokracije!!!

Digitalnim barijerama protiv sudjelovanja javnosti: Više od 40 udruga traži od Ministarstva uprave da im omogući komentiranje zakona! Organizacije civilnog društva, njih 42 iz cijele Hrvatske, ...
pročitaj više
03.06.2024. 21:45

Dan prava osoba s duševnim smetnjama u Republici Hrvatskoj

Hrvatski Sabor donio je odluku o proglašenju 6. lipnja Danom prava osoba s duševnim smetnjama u Republici Hrvatskoj.   Mentalno zdravlje sastavna je i neizostavna komponenta ...
pročitaj više
28.05.2024. 21:21

Dobro jutro Hrvatska

Jutros smo bili na Dobro jutro Hrvatska sa #narancastaribica U svijetu se sve više govori o sindromu roditeljskog izgaranja, koliko je taj problem izraženiji kada ...
pročitaj više