Novosti

Važnost obiteljskih odnosa kod bivših zatvorenika

Obitelj zatvorenika može osjetiti niz problema kao posljedicu odlaska na izvršavanje kazne zatvora bliskog člana obitelji (primjerice, ekonomske teškoće, socijalna stigmatizacija i emocionalne teškoće, teškoće u odgoju djece).

S druge strane, razna istraživanja su ukazala na značajan pozitivni utjecaj stabilnih obiteljskih odnosa i društvenih veza na smanjivanje rizika od ponovnog počinjenja kaznenog djela te na smanjivanje rizika od pokušaja samoubojstva i samoozljeđivanja za vrijeme boravka u zatvoru. Istraživanja pokazuju da je vjerojatnost da zatvorenici bez obiteljske podrške ponovno počine kazneno djelo u razdoblju od godine dana od izlaska iz zatvora dva do šest puta veća nego kod onih sa obiteljskom podrškom. (izvor: RH, Pucki pravobranitelj).

Prepoznajemo važnost obiteljske podrške i prilikom savjetovanja u sklopu projekta Novi početak s korisnicima posebnu pozornost usmjeravamo na gradnju kvalitetnih obiteljskih odnosa, razvijanje roditeljskih vještina i stvaranje kvalitetnog odnosa roditelj-dijete.

Stoga Udruga LET, zajedno s partnerom na projektu, Društvom za socijalnu podršku, poziva korisnike i članove obitelji da se jave za sve oblike savjetovanja!

Projekt „Novi početak” sufinanciran je iz Europskog socijalnog fonda u okviru Poziva na dodjelu bespovratnih sredstava Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za podršku učinkovitoj resocijalizaciji i reintegraciji počinitelja kaznenih djela u društvenu zajednicu u iznosu od 1.017.634,34 kn.
Projekt sufinancira i Vladin ured za udruge.

#novi_pocetak

Kontakt osoba: iva.jovovic@udruga-let.hr

Sadržaj objave isključiva je odgovornost udruge LET.

11.04.2024. 10:31

VOLITE SE SIGURNO!!! ❤️❤️❤️

VOLITE SE SIGURNO! “Volite se sigurno” je kampanja  kojom nastojimo ukazati na važnost brige o spolnom i reproduktivnom zdravlju populacije te promovirati odgovorno seksualno ponašanje. ...
pročitaj više
03.04.2024. 14:46

Priopćenje za medije: osvrt na nacrt Zakona o privremenom uzdržavanju

PRIOPĆENJE ZA MEDIJE povodom prijedloga promjena Zakona o privremenom uzdržavanju   Zagreb, 03.04.2024.- Udruga LET ovim putem upućuje Priopćenje za medije povodom provedbe postupka e-savjetovanja ...
pročitaj više
29.03.2024. 09:23

SRETAN I BLAGOSLOVLJEN USKRS!

Uskrs je prilika da se probudimo, ljubimo ljude oko sebe i svijet u kojem živimo. Uskrs je zaista jedno novo buđenje, najjača pobjeda dobra nad ...
pročitaj više