Novosti

Važnost obiteljskih odnosa kod bivših zatvorenika

Obitelj zatvorenika može osjetiti niz problema kao posljedicu odlaska na izvršavanje kazne zatvora bliskog člana obitelji (primjerice, ekonomske teškoće, socijalna stigmatizacija i emocionalne teškoće, teškoće u odgoju djece).

S druge strane, razna istraživanja su ukazala na značajan pozitivni utjecaj stabilnih obiteljskih odnosa i društvenih veza na smanjivanje rizika od ponovnog počinjenja kaznenog djela te na smanjivanje rizika od pokušaja samoubojstva i samoozljeđivanja za vrijeme boravka u zatvoru. Istraživanja pokazuju da je vjerojatnost da zatvorenici bez obiteljske podrške ponovno počine kazneno djelo u razdoblju od godine dana od izlaska iz zatvora dva do šest puta veća nego kod onih sa obiteljskom podrškom. (izvor: RH, Pucki pravobranitelj).

Prepoznajemo važnost obiteljske podrške i prilikom savjetovanja u sklopu projekta Novi početak s korisnicima posebnu pozornost usmjeravamo na gradnju kvalitetnih obiteljskih odnosa, razvijanje roditeljskih vještina i stvaranje kvalitetnog odnosa roditelj-dijete.

Stoga Udruga LET, zajedno s partnerom na projektu, Društvom za socijalnu podršku, poziva korisnike i članove obitelji da se jave za sve oblike savjetovanja!

Projekt „Novi početak” sufinanciran je iz Europskog socijalnog fonda u okviru Poziva na dodjelu bespovratnih sredstava Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za podršku učinkovitoj resocijalizaciji i reintegraciji počinitelja kaznenih djela u društvenu zajednicu u iznosu od 1.017.634,34 kn.
Projekt sufinancira i Vladin ured za udruge.

#novi_pocetak

Kontakt osoba: iva.jovovic@udruga-let.hr

Sadržaj objave isključiva je odgovornost udruge LET.

08.06.2024. 17:19

Fingiranje demokracije!!!

Digitalnim barijerama protiv sudjelovanja javnosti: Više od 40 udruga traži od Ministarstva uprave da im omogući komentiranje zakona! Organizacije civilnog društva, njih 42 iz cijele Hrvatske, ...
pročitaj više
03.06.2024. 21:45

Dan prava osoba s duševnim smetnjama u Republici Hrvatskoj

Hrvatski Sabor donio je odluku o proglašenju 6. lipnja Danom prava osoba s duševnim smetnjama u Republici Hrvatskoj.   Mentalno zdravlje sastavna je i neizostavna komponenta ...
pročitaj više
28.05.2024. 21:21

Dobro jutro Hrvatska

Jutros smo bili na Dobro jutro Hrvatska sa #narancastaribica U svijetu se sve više govori o sindromu roditeljskog izgaranja, koliko je taj problem izraženiji kada ...
pročitaj više