Novosti

13 godina na terenu sa korisnicima!!!

Sa ponosom i pokojom suzom u oku od silnog ponosa, objavljujemo da Udruga LET ovih dana obilježava 13 godina bavljenja programima smanjenja štete !!!

U programe je uključeno 700 intravenskih korisnika droga u direktnom kontaktu te još oko 2000 indirektnih korisnika sa područja Zagreba i nešto manje iz Zagrebačke županije.

Provodimo i programe prevencije HIV-a i spolno prenosivih bolesti među seksualnim radnicima.
Trenutno je uključeno preko 220 korisnica.

Velika pobjeda u našem radu je i usvajanje pojma seksualna radnica umjesto prostitutka od strane medija kao što evo danas piše Jutarnji list i Nova TV izvještava u “Provjerenom”.

Ponekad se ipak isplati biti ustrajan!

Velika zahvala svim korisnicima, vanjskim radnicima, donatorima i našim suradnicima.

U ovom trenutku provodimo dva europska projekta, a u 2017 g. započinjemo sa još nova dva !!!

Surađivali smo na nizu istraživanja te sudjelovali u pripremi i provedbi javnih politika vezanih prvenstveno uz promociju učinka programa smanjenja štete.

Više na www.smanjenje-stete.com (web stranica Mreže udruga Benefit) i www.udruga-let.hr

Zastupamo i promoviramo hrvatske uspjehe i primjere dobrih praksi u nizu europskih mreža i EU Civil Society Forum-u.

A ako ste u postupku razvoda ili ste samohrani roditelj, posjetite i www.samohrani.com za pravni savjet i psihosocijalnu podršku.

Trudimo se i dalje razvijati dobro uspostavljenu komunikaciju i sub-regionalnu suradnju kroz FB zajednicu Stop AIDS i @StopAIDS2.

A samo nam je 13 godina tek….

edited_logo-let-page-001

19.04.2024. 13:53

Mobiteli, surfanje, internet: Puka zabava ili nešto ozbiljnije?

Prekomjerna upotreba mobitela izaziva ovisnost i ostavlja tragove na dječjoj psihi, djeca s njima odlaze na spavanje, bude se, jedu, igraju, uče, a posljedice su ...
pročitaj više
11.04.2024. 10:31

VOLITE SE SIGURNO!!! ❤️❤️❤️

VOLITE SE SIGURNO! “Volite se sigurno” je kampanja  kojom nastojimo ukazati na važnost brige o spolnom i reproduktivnom zdravlju populacije te promovirati odgovorno seksualno ponašanje. ...
pročitaj više
03.04.2024. 14:46

Priopćenje za medije: osvrt na nacrt Zakona o privremenom uzdržavanju

PRIOPĆENJE ZA MEDIJE povodom prijedloga promjena Zakona o privremenom uzdržavanju   Zagreb, 03.04.2024.- Udruga LET ovim putem upućuje Priopćenje za medije povodom provedbe postupka e-savjetovanja ...
pročitaj više